Onderhoud & reparatie

Wij zijn Mazda Erkend Reparateur. Dat geeft u de zekerheid dat aan uw auto wordt gewerkt door monteurs geschoold volgens de eisen van Mazda en met gebruikmaking van originele onderdelen. En dat u bent verzekerd van professionele hulp als er tóch iets misgaat.
Onze ervaring stopt overigens niet bij Mazda. We kunnen ook terugvallen op 16 jaar ervaring met Hyundai. En ook auto’s van andere merken hebben voor ons weinig geheimen. Of het nu gaat om een hedendaagse stadsauto als een Ford Ka, een exoot als een Dodge Viper of een klassieker als een Volkswagen Karmann Ghia.

MX-5 specialisatie

Wij hebben een zwak voor de Mazda MX-5. Dat is voor een deel ontstaan door onze jarenlange deelname aan de MAX5 CupDe Mazda MX-5 1.6 NA staat voor betaalbaar raceplezier. Close competition, betrouwbaarheid en vooral veel lol is wat deze cup zo aantrekkelijk maakt. Leuk voor coureurs en toeschouwers!. Hoewel een MX-5 in basis nauwelijks meer onderhoud vraagt dan een ‘gewone’ Mazda, kent deze wel een aantal specifieke aandachtspunten. Zoals de afwatering van de softtop. Bij Huisman zijn ze op die details ingespeeld.

Motoroptimalisatie

Wie meer uit z’n MX-5 wil halen, is bij ons aan het juiste adres. Voor motoroptimalisatie maken wij gebruik van de producten van BBR . Dit Britse bedrijf legt zich al jaren toe op de ontwikkeling van sets voor tuning van Mazda’s, waaronder de MX-5. Het aanbod loopt van relatief eenvoudige chips tot complete turbosets.

Ondersteltechniek

Een correcte uitlijning van de wielen van een auto zorgt voor minder bandenslijtage en betere rijeigenschappen. Wie hogere eisen stelt, kan bij ons ook terecht voor onderstelaanpassingen. Voor de optimalisatie van de rijeigenschappen grijpen we graag terug op producten van het Duitse Eibach, zoals sportdempers en zwaardere stabilisatoren.

Autoschade

Autoschade Huisman en collega-schadehersteller Van der Schans hebben in 2017 de krachten gebundeld in een nieuw bedrijf: Westland Autoschade. Dit als antwoord op de steeds hogere eisen die schadeverzekeraars stellen aan schadeherstel. Bij het bedrijf in De Lier kunt u terecht voor herstel van grote schades, maar ook voor kleinere klussen, zoals uitdeuken zonder spuiten en spot repair (deelreparaties). Voor u verandert er weinig: in geval van schade kunt u gewoon terecht bij de werkplaatsreceptie van ons bedrijf in Maasdijk.

Gratis snelle hulp bij pech

Met Mazda Euro Service bent u verzekerd van hulp bij pech. Voorwaarde is wel dat u uw Mazda volgens fabrieksspecificatie laat onderhouden. Wij verzorgen dat onderhoud met plezier voor u. Mazda Euro Service geldt binnen heel Europa. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. De dienstverlening is zonder kilometerbeperking en inclusief recht op vervangend vervoer (in binnen- en buitenland). Ook caravans en aanhangers vallen er onder, mits gekoppeld aan de auto waar de pechhulp aan is toegekend).

Mazda Euro Service maakt pechhulp door andere aanbieders overbodig. Dat scheelt op jaarbasis al gauw 140 euro per jaar. Heeft u geen recht (meer) op Mazda Euro Service, of is uw auto ouder 15 jaar? Er is een alternatief in de vorm van Pechhulpservice powered by Route Mobiel. Vraag ons naar de voorwaarden.

Tuning met verstand

Het Britse tuningbedrijf BBR legt zich al jaren toe op de ontwikkeling en productie van tuningsets. Sets die zorgen voor sterk verbeterde prestaties zonder in te hoeven leveren op het gebied van rijcomfort en betrouwbaarheid. BBR is zo’n beetje huisleverancier van Mazda. Niet voor niets betitelt het bedrijf zichzelf als ‘the leading tuner of Mazda cars’.

Een van de modellen waarvoor BBR een keur aan producten aanbiedt is de MX-5. Zo zijn er voor het huidige (ND-)model kits voor motortuning beschikbaar die het vermogen opwaarderen tot 184 kW (250 pk).